Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Minister er begejstret for bisoner

Miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, er meget positiv overfor bison-projektet. Nu skal finansieringen til en udvidelse bare findes.
Jakob Ellemann-Jensen, der er miljø- og fødevareminister, er glad for, at regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at gøre forsøgsordningen med bisoner i Almindingen permanent.

- Vi har besluttet dels at forlænge projektet med bisoner som naturplejere på Bornholm, og dels at udvide det område de går i. Fra starten talte vi om, at man måske kunne have bisonerne styrtende frit rundt på hele Bornholm, men så galt går det ikke endnu, om man må sige. Nu vil vi gerne udvide området til op mod 800 hektar, hvis vi kan få finansieringen til et større hegn, siger Jakob Ellemann-Jensen, der er miljø- og fødevareminister.

Det vides endnu ikke, hvor finansieringen til en udvidelse af indhegningen skal komme fra. Men Naturstyrelsen skal i gang med at undersøge mulighederne for at finde penge til projektet.

- Jeg håber, at der er andre end mig, der er begejstret for det her projekt, som kan se potentialet i det, så vi kan få private bidragsydere til at spytte nogle penge i kassen, siger miljø- og fødevareministeren.

Selvom ministeren er begejstret for projektet, så er der ikke planer om, at bisonerne bliver lukket ud af indhegningen foreløbigt.

- Når vi siger, at vi gerne vil holde dem bag hegn stadigvæk, så er det fordi, at der er nogle udfordringer med trafik og borgere, som vi ikke helt har overblik over til, at vi tør slippe den helt fri endnu, siger Jakob Ellemann-Jensen.