Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Ny aftale om pakkerejser vækker glæde

Rejsearrangørerne er glade for, at der er blevet lavet en ny aftale med Bornholmslinjen om faste priser til pakkerejser.
På Hasle Camping er der ikke mange gæster tilbage, men alligevel er de glade i dag. Aftalen med Bornholmslinjen om faste priser til pakkerejser er nemlig gode nyheder for dem.

- Det, synes jeg, er noget af det bedste, jeg har hørt i meget lang tid. Så det er godt, og det er godt for Bornholm, siger Kim Sørensen, der er ejer af Hasle Camping.

Kim Sørensen har tidligere udtryk bekymring om, at det kunne komme til at betyde færre gæster på campingpladserne, hvis man ikke kunne lave en aftale med Bornholmslinjen om pakkerejser, som lignede den aftale, rejsearrangørerne havde med rederiet Færgen.

Da Bornholmslinjen overtog sejladsen til og fra Bornholm, skulle rejsearrangørerne købe færgebilletterne på forhånd for at være sikre på billige billetter og for at kunne tilbyde kunderne en samlet pris. På den måde kunne rejsearrangørerne ende med at brænde inde med færgebilletter, hvis de ikke fik solgt pakkerejserne.

Men med den nye aftale har rejsearrangørerne fået faste priser, så de kan give kunderne en samlet pris for færgeoverfart og overnatning. Derudover kan de vente med at købe færgebilletterne, indtil de har fået en bestilling. De får også mere fleksibilitet og kan ændre på billetterne uden omkostninger.

Også hos Team Bornholm er de meget glade for den nye aftale, som har været efterspurgt af rejsearrangørerne:

- Vi er meget glade for det. Det har været en utrolig lang proces, men nu føler vi, at de lavere priser, som Bornholm var stillet i udsigt, for alvor kan bruges til at skabe vækst i turisme på Bornholm og dermed også være til gavn for hele det bornholmske samfund, siger Jacob Lund, direktør for Team Bornholm.

Hos Team Bornholm har de kunne mærke, at salget er faldet, efter de er stoppet med at sælge pakkerejser, så de glæder sig til at kunne tilbyde denne form for rejser til kunderne igen.

- Vi har kunne mærke, at nu hvor vi ikke har haft pakkerejse, har vi haft en klar nedgang, og det er jo lidt specielt, når man har lavere priser generelt. Men fordi vi har manglet et pakkerejseprodukt, så har vi faktisk oplevet, at vi ikke har haft det samme salg, som vi havde på samme tid sidste år. Men det får vi nu. Det er helt sikkert, fortæller Jacob Lund.