Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

KB: Embedsmænd regnede én person forkert

Næste års befolkningstal skal udregnes af kommunens folk, og de ramte - næsten - plet i 2018.
Én person. Med en sjælden nøjagtighed ramte kommunens embedsfolk plet, hvad angik befolkningstallet for 2018. Et tal, som er vigtigt, når det kommer til tilskud fra staten og kommunens egen planlægning.

- Man må sige, at det er dygtige folk i administrationen, lød det fra borgmester Winni Grosbøll (A).

Embedsmændenes prognose forudså, at der ville være 39.568 indbyggere på Bornholm ved årsskiftet mellem 2018 og 2019. Det reelle tal viste sig at være 39.569. Altså var der en afvigelse fra prognose til virkeligheden på blot én person.

Befolkningsprognosen skal desuden give kommunens folk et solidt grundlag til at forudse udgifter i forbindelse med budgettet samt at skabe et kvalificeret bud på fremtidens alderssammensætning, børnetal, til- og fraflyttere, antal udenlandske tilflyttere og meget andet.

I regnestykket fremgår det også, at der flyttede 1.648 til Bornholm i 2018, mens 1.395 valgte at flytte fra kommunen.