Næste udsendelse: 23:00 Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)

TV i dag

 • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Underskud i kommunale havne på dagsordenen

Underskud i de kommunale havne og en handleplan for Bornholmermålene var på dagsordenen til Natur- og Miljøudvalgets møde tirsdag aften.
Tirsdag aften havde Natur- og Miljøudvalget møde, hvor blandt andet de kommunale havne og en handleplan for Bornholmermålene var på dagsordenen.

I omkring 25 år siden nedgangen i fiskeriet har de kommunale havnes indtægter ikke hængt sammen med de udgifter, der er til drift og vedligeholdelse. Administrativt er der de seneste måneder lavet flere tiltag for at sikre fremdrift på et fornuftigt niveau.

Natur- og Miljøudvalget har i 2018 bestemt, at der skal laves en ejer-strategi for de kommunale havne, så der bliver skabt både indtægter, men også muligheder og oplevelser for både borgere og erhvervslivet.

På tirsdagens møde har udvalget anerkendt underfinansieringen af de kommunale havne, og de tilslutter sig de administrative tiltag, som er ved at blive implementeret eller allerede er implementeret.

Udvalget har indstillet til, at underskuddet afvikles over fem år for at sikre en rimelig drifts- og vedligeholdelsessituation, så de almindelige driftsudgifter ikke blive reduceret end højst nødvendigt. Hør mere i videoklippet fra Leif Olsen (SF), formand.

Finansieringen af de kommunale havne indgår i budgetforhandlingerne for 2019.

På udvalgets møde var Bornholmermålene også på dagsordenen. Udvalget støtter de overordnede målsætninger og drøftede en handleplan på mødet. Der er forskellige holdninger til, om alle målene er realistiske i forhold til tidsplanen.

I forhold til handleplanen for målene har Natur- og Miljøudvalget vedtaget følgende som et bidrag til det fremtidige arbejde:

- At er 100 procent CO2-neutralt energiforbrug er nødvendigt, hvis man skal nå de opstillede mål.
- At målet om 20 procent økologiske drift af landbrugsjord er et minimum. Et højere tal er ønskeligt af hensyn til vandmiljø, biodiversitet og den generelle natur.
- At implementeringen af 'grøn mobilitet' vil kræve store investeringer i infrastrukturen. Investeringerne skal ske i tæt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune og private aktører.