Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Byting om havnegæld: Find pengene et andet sted

Selvom nyheden om at forlænge afviklingen af de kommunale havnes gæld glæder formanden for Hasle Byting, ser han helst, at pengene blev fundet et andet sted.
Med udgangen af 2018 har de kommunale havne akkumuleret et underskud på 3,3 millioner. Men trods en administrativ indstilling om at afvikle gælden over en periode på tre år, valgte Natur- og Miljøudvalget i går at ændre indstillingen og forlænge perioden til fem år. Baggrunden er, at man ikke ønsker at påvirke den ordinære drift i havnene negativt.

- Selvfølgelig er det bedre at få forlænget perioden. Smerten bliver jo lidt mindre, når man fordeler det over fem år, lyder vurderingen fra formanden for Hasle Byting, Kaj Erik Mortensen.

Dog så formanden helst, at der blev skabt en større balance i budgettet. Eksempelvis ved at tilføre flere midler eller helt at eftergive gælden.

- Det havde været endnu bedre, hvis man havde tilført havnen flere midler. Man har flere udgifter end indtægter, og jeg tror, at det er skruen uden ende, fortæller Kaj Erik Mortensen, der understreger, at der er behov for den løbende vedligeholdelse og udvikling på havnen.

Ubalancen mellem indtægter og udgifter er da også noget, man er opmærksom på i Natur- og Miljøudvalget.

- Politisk har Natur- og Miljøudvalget allerede i 2018 besluttet, at der skal laves en ejer-strategi for de kommunale havne således, at arealer både skaber indtægter men også muligheder og oplevelser for såvel lokale borgere som erhverv, pointerer Leif Olsen, der er formand for Natur- og Miljøudvalget.

Dog tror han ikke på, at det er muligt at eftergive havnegælden.

- Som formand for udvalget kunne jeg da også godt ønske mig det. Men jeg er tæmmelig sikker på, at det vil kommunalbestyrelsen ikke gøre. Det betyder jo bare, at det er nogle andre, der skal betale, fortæller Leif Olsen.

- Jeg synes, at vi har fundet en fornuftig løsning her, som ikke ødelægger for meget på havnene, men også sørger for, at det ikke bliver folkeskolen, der skal betale for havnene, afslutter han.

Ændringerne af indstillingen venter nu den endelige beslutning fra Økonomi-, Erhvervs- og Plandudvalget.