Næste udsendelse: 23:00 Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)

TV i dag

 • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Byting om havnegæld: Find pengene et andet sted

Selvom nyheden om at forlænge afviklingen af de kommunale havnes gæld glæder formanden for Hasle Byting, ser han helst, at pengene blev fundet et andet sted.
Med udgangen af 2018 har de kommunale havne akkumuleret et underskud på 3,3 millioner. Men trods en administrativ indstilling om at afvikle gælden over en periode på tre år, valgte Natur- og Miljøudvalget i går at ændre indstillingen og forlænge perioden til fem år. Baggrunden er, at man ikke ønsker at påvirke den ordinære drift i havnene negativt.

- Selvfølgelig er det bedre at få forlænget perioden. Smerten bliver jo lidt mindre, når man fordeler det over fem år, lyder vurderingen fra formanden for Hasle Byting, Kaj Erik Mortensen.

Dog så formanden helst, at der blev skabt en større balance i budgettet. Eksempelvis ved at tilføre flere midler eller helt at eftergive gælden.

- Det havde været endnu bedre, hvis man havde tilført havnen flere midler. Man har flere udgifter end indtægter, og jeg tror, at det er skruen uden ende, fortæller Kaj Erik Mortensen, der understreger, at der er behov for den løbende vedligeholdelse og udvikling på havnen.

Ubalancen mellem indtægter og udgifter er da også noget, man er opmærksom på i Natur- og Miljøudvalget.

- Politisk har Natur- og Miljøudvalget allerede i 2018 besluttet, at der skal laves en ejer-strategi for de kommunale havne således, at arealer både skaber indtægter men også muligheder og oplevelser for såvel lokale borgere som erhverv, pointerer Leif Olsen, der er formand for Natur- og Miljøudvalget.

Dog tror han ikke på, at det er muligt at eftergive havnegælden.

- Som formand for udvalget kunne jeg da også godt ønske mig det. Men jeg er tæmmelig sikker på, at det vil kommunalbestyrelsen ikke gøre. Det betyder jo bare, at det er nogle andre, der skal betale, fortæller Leif Olsen.

- Jeg synes, at vi har fundet en fornuftig løsning her, som ikke ødelægger for meget på havnene, men også sørger for, at det ikke bliver folkeskolen, der skal betale for havnene, afslutter han.

Ændringerne af indstillingen venter nu den endelige beslutning fra Økonomi-, Erhvervs- og Plandudvalget.