Næste udsendelse:

TV i dag

 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
 • 00:15Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
 • 00:45Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
 • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
 • 01:50Bogforum - Jesper Bugge Kold
 • 02:10Månedens foredrag - Jesper Larsen (G)Jesper Larsen om den russiske besættelse af Bornholm.
 • 03:05Bornholmske smalfilm - Livet på Allinge Havn og M/S Østersøen (G)Engang var Allinge Havn stedet, hvor færgen fra Simrishamn lagde til. Der var liv og leben på havnen, både de rejsende, men også de fastboende fik en oplevelse, når færgen lagde til og bragte nyt liv til øen.
 • 03:35Krimimessen: Iben Bertelsen & Jan Schwerdfeger (G)Krimimakkerparret Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger har netop udgivet deres første krimi "Fjernstyring". De er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Lone Knuthsen Silberbrandt fra TV2 Lorry.
 • 04:00Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
 • 04:30Stafetten - Hans Jørgen Jensen (G)Hans Jørgen Jensen er kendt af mange som sekretariatsleder for LAG-Bornholm . Han har i årtier kæmpet - og han kæmper fortsat - for liv i lokalmiljøet og på hele Bornholm, hvor han også er født.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson

Skoleelever skal lære om hjerne og hjerte

Elever fra hele Bornholm skal i den kommende uge fordybe sig i naturvidenskaben og lære kroppens to vigtigste organer, hjerne og hjerte, indgående at kende.
For første gang på Bornholm er der samlet fokus på naturfaglig læring, når skolerne deltager i Naturvidenskabsfestivalen.

Skoletjenesten på Bornholm har udgivet et helt katalog, hvor skolerne har kunnet vælge mellem et væld af spændende aktiviteter under temaet hjerne og hjerte.

- Blandt andet kan eleverne få indsigt i, hvordan tryllekunstnere snyder vores hjerne, de kan komme med jægere ud i naturen, få hjertestarterkurser og meget mere. Allerede inden festivalen er projektet en succes - alle aktiviteter i kataloget er revet væk, lyder det fra arrangørerne.

Aktiviteterne foregår hver dag i uge 39 i forbindelse med den landsdækkende Naturvidenskabsfestival. Årets nationale tema er ”Hjerne og Hjerte”.

Herunder kan eleverne og deres lærere frit vælge at arbejde med spørgsmål som: Hvad sker der i kroppen, når man forelsker sig? Kan man spise sig klogere? Eller: Hvor hurtigt bevæger et nervesignal sig?

- Formålet med den årlige Naturvidenskabsfestival er skabe engagement blandt børn og unge og pirre deres nysgerrighed på det naturvidenskabelige område. Det er deres talent og kompetencer, Danmark har brug for i et internationalt samfund, lyder det fra Estrid Brandorff, programleder i Naturvidenskabsfestival.

Naturvidenskabsfestivalen på Bornholm finansieres i et samarbejde mellem Nordea-Fondens naturvidenskabelige festivalpulje og Skoletjenesten Bornholm.