Næste udsendelse: 00:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 06:0019.30Nyheder og Sport (G)
  • 06:10Sol over Gudhjem (G)
  • 08:40Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 09:05Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 09:35Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 10:3519.30Nyheder og Sport (G)
  • 10:40Sol over Gudhjem (G)
  • 13:10Sådanmark ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 15:05Vejret i aften
  • 16:00Stafetten - Egon Jensen (G)Egon Jensen voksede op i Rønne og har kun for alvor været væk fra øen, da han læste til tandlæge. Han har i mange haft egen klinik i Rønne og været formand for Bornholms Brand. Nu er han gået af og har solgt sin klinik. Det betyder blandt andet mere tid til Egon Jensens store interesse: Travheste.
  • 16:30Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:34Vejret i morgen (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Sopha Nerst (G)Efteråret er over os, men selv om det er blevet koldt og mørkt udenfor, har naturens spisekammer forsat masser at tilbyde. Nu kan du komme med naturvejleder Thomas Guldbæk og den thailandsk fødte kok, Sopha Nerst fra restaurant Æblehaven i Snogbæk, ud i naturen og se, hvad man kan få ud af planten Kvan, som vokser flere steder her på Bornholm.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Næste uges tv
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke
  • 20:20Mellem os - ugens udvalgte
  • 20:45Student – hva’ så?
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 21:30Mændenes Maddyst 8:9Det er nu, det skal afgøres, hvem der skal videre til den store finale. Og i dag bliver det lummert, når ungkarlene bliver kastet ud i en romantisk udfordring, der forhåbentlig kan få nogle pigehjerter rundt om i regionen til at smelte.
  • 21:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:15Næste uges tv (G)
  • 22:19Vejret i morgen (G)
  • 22:20Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 22:50Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 00:15Næste uges tv (G)
  • 00:20Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 00:45Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 01:15Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 01:45Nat-tv: Nordvestjysk Galvanisering (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Nordvestjysk Galvanisering.
  • 02:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 03:25Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 04:00Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 04:30Stafetten - Thomas Jensen (G)Thomas Jensen var sodat i mange år. Han har hele livet haft en fantastisk viljestyrke og kondition og den brugte han blandt andet til at træne andre soldater. Han er også uddannet lærer, og det er det, han arbejder som nu.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding

Spis din Ø besøger Hulle Havn

Bliv klogere på Bornholm og få gode opskrifter til lækre fiskeretter, når Spis din Ø besøger Hulle Havn. Læs opskrifterne her.
I aftenens udsendelse gør Finn Ole Sonne Nielsen os klogere på området mellem Hulle Havn og Årsdale.

Her har Bornholmere i alle år sejlet ud for at få mad på bordet.
Havet omkring bornholm har nemlig altid været en vigtig kilde til mad.

Her har Bornholmere fanget alt fra sild til sæl igennem klippeøens tusindårige historie.

Kokken Sune Rasborg besøger fiskeren Bo i Hasle for at lære torskefilletering fra en mester, så han kan gøre det godt i køkkenet. Han skal nemlig trylle med torsk, når han laver Bornholmercheviche.

Opskrifterne:

Bornholmercheviche


Retten er bedst som forret.

Torskefilet
Råsaft af havtorn
Havtornflager
Salt
Karse

Torsken skæres i tynde skiver -det er vigtigt at det er ret tyndt, da det ellers tager for lang tid at marinere.
Skiverne anrettes på et fad eller individuelle tallerkener. Råsaften hældes over og det står og marinerer en halv times tid.
Havtornflager, karse og salt drysses over.

OBS. vær opmærksom på at fryse fisken et døgns tid i forvejen, da der ellers kan være risiko for anisarkislarver.

Sild med Hallegårdskinke


1 hel frisk sild
1 hel skive Hallegårdsskinke
Rugmel fra Bornholms valsemølle til panering
Evt en smule frisk mynte
Lidt smør til stegning

Salsa:
5-6 cherrytomater
1 fed fermenteret hvidløg
1 forårsløg
Lidt koriander -Hvis man har lyst
1 citron
2 spsk. rapsolie
Chili efter ønske -Pas på med at bruge Sørens mængder!
Salt og sukker

Rens/skyl tomat, kørvel og citron
Skær tomat og fermenteret hvidløg i små tern, hak løg og koriander.
Riv ca. 2 tsk. citronskal og pres citronen (gem en knivspids citronskal
til silden)
Rør tomat, og citronskal sammen med olivenolie, smag til
med citronsaft, salt og sukker
Fisken:
Rens og skyl silden godt. Skær hovedet fra og udben (OBS! silden skal
forblive hel)
Fyld silden med skinken og mynten hvis du har lyst til mynte
Vend silden i krydret rugmel og bind silden op med kødsnor.
Steg silden forsigtigt i smør på panden
Silden serveres lun med salsaen ved siden af. Serveres eventuelt med en humpel brød