Forbedret arbejdsmiljø skal løse manglen på SOSUer

Der skal en forbedring af arbejdsmiljøet til, hvis vi på Bornholm skal løse udfordringen med, at der kommer til at mangle 502 SOSUer i 2026.
502. Så mange SOSUer kommer Bornholm til at mangle i 2026, hvis en undersøgelse fra FOA får ret i sin spådom.

Det er en velkendt problematik, at Bornholm er udfordret på antallet af SOSUer, derfor er det også et punkt på dagsordenen næste gang social- og sundhedsudvalget mødes den 5. marts. Hos FOA ved de, hvor fokus skal ligge.

- Som det er lige nu, så handler det om arbejdsmiljøet, det handler om at få investeret tid og penge, fortæller Dorthe Leah Pedersen, fungerende formand for social- og sundhedssektoren, FOA Bornholm.

Det første skridt på vejen i den retning kan være den håndsrækning på 5,1 millioner kroner, som området får tilført fra Christiansborg i forbindelse med finansloven. De penge skal være med til at gøre faget mere attraktivt.

- Vi skal skrive arbejdsmiljø på de penge og så skal vi lave det mindre effektivt, der skal være mere tid til forberedelser og hvad der er muligt for de penge der, fortæller Bjarne Hartung Kirkegaard, formand for social- og sundhedsudvalget, Kristendemokraterne.

I alt kommer der til at mangle 40.000 SOSUer i 2026.