KB: Økologi i kommune går godt

I stor udstrækning er målsætningerne på fødevareområdet i kommunen blevet opfyldt. Økologiprocenten i kommunens køkkener varierer dog fra 54 til 88 %.
Målet var en samlet økologiprocent på 64 % og realiteten er, at minimum er 60 % økologiske råvarer i de kommunale køkkener.
Målet var også, at alle kommunale køkkener skulle være sølvcertificeret, hvilket 18 ud af 23 nu har opnået. Kort sagt - kommunens målsætning om økologi er opnået i "I stor udstrækning".

Leif Olsen fra SF havde følgende kommentar til status:

- Målene er ikke opfyldt på alle områder, men grundlæggende går det den rette vej. Der er dog problemer, når det gælder sammenhængen mellem økologi og lokale varer. Nogle gange kan de lokale ikke levere nok økologi og vi er afhængige af årstiden, men jeg tror vi når i mål til i 2020.

Søren Schow fra Venstre havde følgende kommentar:

- Jeg kunne godt ønske mig, at de bornholmske producenter kunne levere det hele, men det ser alligevel relativt fornuftigt ud.

Anne Tomas fra Alternativet:

- Vi har fået et godt værktøj, hvor vi kan støtte sundheden for de ældre og holde øje med lokale producenter og mulighed for at støtte dem i deres omlægning til økologi.

Kommunen har også et mål om maksimalt 10 % mad-spild i 2020. det mål er allerede opfyldt på Devikas produktionskøkken i Nexø. Her er det lykkedes at bringe spildet i køkkenet ned under 5 %.