KB: Kun dårlige trafikløsninger ved Campus

- Der er kun dårlige løsninger. Sådan indledte Leif Olsen(F) debatten om trafikvilkårene omkring Campus Bornholm og Åvangsskolen.
Åbning til Ringvejen, lukning ud til Borgmester Nielsenvej og nye buslommer på Borgmester Nielsenvej ved Smallesund. De tre tiltag skal gøre trafikken omkring Campus Bornholm og Åvangsskolen mest smidig og sikker.

- Hvis man tror, at denne løsning hæver trafiksikkerheden for alle, så gør den det ikke, konkluderede Leif Olsen, formand for kommunens Natur- og Miljøudvalg.

Han opfordrede samtidig Campus Bornholm og Åvangsskolen til at have forskudte mødetider, for at fordele trafikken - og sagt med et glimt i øjet, men alvorligt nok - så BAT ikke skal ud og købe flere busser.

- Det er ærgerligt at borgerne oplever det her, som en beslutning taget i 11. time og at de trafikale problemer er kommet bag på os. Det burde de ikke, sagde Nicklas Fick, der som medlem af Natur og Miljøudvalget stemte nej til den vedtagede løsning. Han mener, at der bør laves forsøg med brug af buslommen modsat Landemærket og andre periodevise og midlertidige forsøg i området før man laver nogle permanente anlæg.

- Når det kommer til trafiksikkerhed, så er intet permanent, men man kan og skal regulere sikkerheden og forholdene løbende, lød Leif Olsens modsvar.

Foto overfor er fra et tidligere møde i kommunalbestyrelsessalen om trafikforholdene ved Campus Bornholm.