Valg til skolebestyrelser skydes i gang

Gennem maj er der valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne på de bornholmske folkeskoler.
Torsdag aften kl. 18 starter det første valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne på de otte Bornholms folkeskoler. Det er Paradisbakkeskolen, der lægger ud.

Kennet Larsen er skolebestyrelsesformand på Paradisbakkeskolen. For ham er det en vigtig post, hvor han kan være med til at have indflydelse på, hvordan hans børns skole fungerer:

- De folk, der sidder derinde, er engageret i og med, at de har børn, der går på skolen. Og du vil altid gøre det bedste for dine børn. Vil man det, så er skolebestyrelsen der, hvor man har størst indflydelse, siger Kennet Larsen.

Det er kun halvdelen af forældrerepræsentanterne, der er på valg denne gang. De valgte sidder i bestyrelsen i fire år, og man holder derfor valg hvert andet år, hvor halvdelen stiller op til valg. Kennet Larsen er ikke selv på valg denne gang.

Forældrene har et flertal af pladserne i skolebestyrelserne, hvor også personale og elever er repræsenteret. Men selvom man kan få indflydelse på skolens budget og fremtid, så er det ikke altid nemt at finde forældre, som har lyst til at være en del af skolebestyrelserne.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der var nogle flere, der stillede op. Og derfor har vi i år også forsøgt at gøre noget ud af at fortælle om, hvad der sker i en skolebestyrelse, siger Steen Ebdrup, der er skolechef i Bornholms Regionskommune.

Skolechefen håber, at deres indsats betyder, at flere stille op til valgene i maj.

Planen for skolebestyrelsesvalgene ser sådan ud:

Paradisbakkeskolen torsdag 3. maj kl. 18.00

Kildebakken mandag 7. maj kl. 18.00

Svartingedal Skole mandag 14. maj kl. 18.00

Aavangsskolen tirsdag 15. maj kl. 19.00

Heldagsskolen onsdag 16. maj kl. 19.00

Hans Rømer Skolen torsdag 17. maj kl. 19.00

Kongeskærskolen tirsdag 22. maj kl. 18.30

Søndermarksskolen tirsdag 29. maj kl. 17.00