Hallegaard får kød fra bornholmske frilandsgrise

Gårdbutikken Hallegaard har snart kød fra bornholmske frilandsgrise i butikken. Den slags kød har længe været efterspurgt.
I slutningen af sommeren regner gårdbutikken Hallegaard med at kunne sælge kød fra bornholmske frilandsgrise til kunderne. I flere år har kød fra frilandsgrise været efterspurgt i butikken.

- Jeg vil tro, at det er to tredjedele af vores kunder, der efterspørger den slags, og så efterspørger den sidste del økologi, siger Jørgen Toft Christensen, ejer af Hallegaard.

En af dem, som skal til et levere bornholmske frilandsgrise til Hallegaard, er Bente Johansen, der har startet firmaet Bialite Gris. På torsdag får hun 40 frilandsgrise, som skal slagtes og sælges af Hallegaard i slutningen af sommeren.

- Det er altid smart, når man producerer en vare, at der er afsætning, så det var en af forudsætningerne for, at jeg turde give mig i kast med det her - at jeg er sikker på, at jeg kan komme af med grisene, siger Bente Johansen, der glæder sig til at få grisene.

Ifølge Jørgen Toft Christensen efterspørger deres kunder specialproduktioner, og dermed passer frilandsgrise godt ind i kundeefterspørgslen. Hallegaard har både frilandslam og -kødkvæg, men frilandsgrise har de måtte importere:

- Vi importerer den slags grise fra den anden side af vandet, og det er jo absurd, at vi skal importere grise til Bornholm, når der bliver produceret en halv million grise på Bornholm, siger Jørgen Toft Christensen.

Han glæder sig over, at det fremover ser ud til at der kommer flere bornholmske leverandører af frilandsgrise. Den første leverandør får grise på torsdag, og derudover regner Hallegaard med, at have kød klar fra endnu en leverandør af frilandsgrise til jul.