Wermelin: Salami-besparelser bør afskaffes

Regeringen ønsker bedre balance i Danmark, men grønthøstermetoden tager livet fra uddannelserne i provinsen, skriver folketingsmedlemmet, Lea Wermelin (A).
Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at regeringens uddannelsesnedskæringer rammer hårdt i provinsen, trods løfter om det modsatte.

- Regeringens grønthøster på uddannelse er hvert år med til at udsulte uddannelsesmulighederne på Bornholm. Når økonomien i forvejen er stram og holdene mindre, rammer nedskæringerne hårdt. Derfor bør de årlige salami-øvelser, hvor uddannelserne tvinges til at skære i kvaliteten helt afskaffes, siger det bornholmske folketingsmedlem, Lea Wermelin (A).

I følge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tilfører Regeringen midler til uddannelser i provinsen for 160 mio. kr. frem mod 2021, men skærer samtidig over 700 mio. samlet på området.

- Uddannelse er så vigtigt for at skabe muligheder for unge og udvikling og beskæftigelse i alle dele af landet. Og i Socialdemokratiet er vi helt enige i decentralisering af uddannelsesmuligheder, men økonomien skal selvfølgelig følge med. Det gør den ikke i dag, hvor regeringen giver lidt med den ene hånd, men samtidig opkræver langt mere med den anden, siger Lea Wermelin.