Færgeudfordringer i kø

Der er rigeligt med udfordringer for transportministeren at tage fat på, når han senere på ugen mødes med Winni Grosbøll for at drøfte løsninger.
Udfordringerne, siden Bornholmslinjen har overtaget færgesejladsen, har nærmest stået i kø. Borgmester og formand for trafikkontaktrådet, Winni Grosbøll, har samlet nogle af dem, som hun senere på ugen præsenterer for transportminister Ole Birk Olesen:

- Han skal sørge for, der er god regularitet. Han skal sørge for at kigge på de gebyrstrukturer, som ministeriet selv har indført og som vi har advaret imod hele tiden. Vi skal have det sidste med godset på plads, så godssiden fungerer ordentligt og så må der ikke være tilfælde, hvor vi ikke kan komme af sted med en erstatningsfærge til Ystad, fordi statens aftale ikke er dækkende, siger Winni Grosbøll.

Det er første gang, siden Bornholmslinjen overtog sejladsen til og fra Bornholm, at Winni Grosbøll mødes med ministeren, og hun har store forventninger til mødet:

- Mine forventninger er, at vi får en snak om de første måneders sejlads, og hvordan ministeriet har tænkt sig at følge op, siger Winni Grosbøll.

Hun forventer at få svar på, med hvilke intervaller en opfølgning sker, og hvilke sanktionsmuligheder ministeriet har, hvis kontrakten ikke overholdes. Det har for eksempel været tilfældet med regulariteten.

Og med hensyn til netop den manglende regularitet, vil borgmesteren gerne høre ministerens personlige syn på sagen. Derudover vil hun høre ministeren om, hvilken rolle trafikkontaktrådet har i opfølgning på kontrakten.

Mødet med transportminister Ole Birk Olesen er torsdag den 22. november.