Bornholmslinjen: Vi lærer stadig

Ændringerne af gebyrerne er ifølge Bornholmslinjen et udtryk for en erkendelse af, at koncepter fra Kattegat ikke nødvendigvis fungerer på Bornholm.
Bornholmslinjens to forslag om gebyrændringer skyldes ikke kun, at gebyrerne har været for voldsomme. Rederiet er også blevet klogere:

-Vi er kommet med en række tiltag og koncepter, som vi ved virker fra Kattegat. Vi er begyndt at komme til en erkendelse af, at bare fordi det virker rigtig godt på Kattegat, er det ikke nødvendigvis sikkert, at det fungerer godt på Bornholm. Nu er vi tre måneder inde i vores sejllads på Bornholm, og vi lærer noget nyt hver eneste dag, siger Jesper Maack.

De to forslag kommer dagen før forligskredsen bag aftalen om færgebetjeningen af Bornholm mødes. Men det har ifølge Jesper Maack intet at gøre med tidspunktet for forslagene:

- Det har intet med mødet i forligskredsen at gøre. Det kører i andre spor end det her. Det her handler om, at vi har kigget os selv og bornholmerne i øjnene og fundet ud af, at vi er nødt til at bakke en lille smule i forhold til nogle af de ting, vi har haft med og som vi ved har virket på Kattegat, men som bornholmerne ikke har været så begejstrede for, siger Jesper Maack.

Inden forslagene kan blive en realitet, skal de igennem en høringsfase hos Trafikkontaktrådet og efterfølgende godkendes af Transportministeriet.