Søren Schow: Jeg bryder mig ikke om tonen

Venstres gruppeformand holdt tale under demonstration mod finansloven, og selv om han er fra regeringspartiet, så var han ikke begejstret for tonen i debatten.
Vi skal passe på, hvordan vi snakker med hinanden. Det mener Venstres Søren Schow, der holdt tale foran de omkring 150 fremmødte til demonstrationen "Hold fast i menneskerettighederne, Danmark".

- Det er super godt, at der bliver indkaldt til sådan en demonstration, hvor vi kan mødes og udtrykke vores bekymring for, om det er den her måde, som vi vil udvikle vores samfund på, sagde Søren Schow, der er gruppeformand for Venstre Bornholm.

Den kommende flygtninge-ø Lindholm, hvor afviste flygtninge skal placeres som en del af den politiske aftale i finansloven, blev også vendt.

- Jeg skal ikke stå her og sige, at det er noget griseri det hele, som de laver. Men der er jo sket et skred under forarbejdningen af finansloven, som regeringen skal lave sammen med Dansk Folkeparti. Man begynder at indføre nogle mærkelige træk. Det med at placere mennesker på øer kan jo være udmærket. Men her bliver det brugt som en ekstra straf. For ligesom at skrue skruen lidt dybere i, sagde Søren Schow.

Undervejs i talen modtog Søren Schow flere bifald fra de fremmødte.

- Jeg er bange for, at politikerne er ved at snakke os så langt fra hinanden, at vi ikke kan nå hinanden igen.