Magnus Cort er nomineret til B.T. Guld-prisen

Den bornholmske cykelrytters sejr på 15. etape af Tour de France gør ham til kandidat, når B.T.s 88 år gamle sportspris skal uddeles i morgen.
Da 25-årige Magnus Cort rullede først over stregen på 15. etape af Tour de France, så var han den første dansker i ni år, som vandt en etape i det store franske cykelløb.

Den præstation har sikret Magnus Cort flere nomineringer til diverse sportspriser og i morgen er han i spil til landets ældste; nemlig B.T.s Guldpris.

- Det er selvfølgelig min Tour de France-etape, der først dukker op, når jeg ser tilbage på året. Det er der ikke nogen tvivl om. Det er er det største, der er sket i min karriere, siger Magnus Cort til B.T.

Magnus Cort er pt. på træningslejr i Calpe med sit cykelhold Astana og ser atter frem til sommerens Tour de France.

- Nu starter jeg mit andet år hos Astana, og med den etapesejr er jeg nok rykket et par trin op i hierakiet. Jeg havde allerede i den forgangne sæson god plads til at prøve mig selv af, og det får jeg ihvertfald ikke mindre af i den nye sæson.

Selvom Magnus Cort og resten af holdet skal køre for holdkaptajnen Jakob Fuglsang i Tour de France, så øjner bornholmeren også muligheden for en etapesejr.

- Ja, selvfølgelig...haha. Det ville bestemt ikke være dårligt, siger Magnus Cort til B.T.

Prisen B.T. Guld er kendetegnet ved, at det er sportsudøverne selv, der udpeger vinderen. Prisen uddeles lørdag aften til SPORT2018 i Boxen i Herning, som vises på DR1.