Genbrugsbutikker bugner med varer

Flere afleverer ting til genbrug. Det oplever man både i to af øens genbrugsforretninger og i Bofa's genbrugsbutik.
Ind med det nye og ud med det gamle. Det er manges motto her i januar. Flere afleverer brugte ting til øens genbrugsbutikker som lige nu bugner. Og genbrugsbutikken på haslevej i Rønne er ingen undtagelse.

- Folk vil gerne rydde op ind imellem, især efter jul. Vi får næsten mange ting at vi ikke kan følge med i sorteringen, siger frivillig i IM genbrug Hartvig Mumm.

Og der er ingen tvivl om hvorfor genbrugsbutikken modtager så mange ting.

- Folk er blevet mere bevidste om, at det ikke gør noget at handle i genbrugsbutikker, også kommer der automatisk også flere ind med ting, siger Hartvig Mumm.

Også på Bofa er der travlt, ikke kun med almindeligt affald efter julen, men også med afleveringer til genbrugsbutikken, hvor folk kan stille ting der er for gode til at smide ud.

- Hver weekend bliver hele containeren fyldt med genbrugsting. Især efter jul, så skal folk ud med det gamle og ind med nye til i huset, siger servicemedarbejder for Bofa Palle Westh.

På Bofa oplever man også et øget fokus på genbrug.

- Der kommer mere og mere hvert år, og flere kommer og spørger om det går til genbrug eller om det kan bruges det genbrug, så det ser godt ud, siger Palle Westh.

Når genbrugsbutikken på Bofa er fyldt op, køres det hele til genbrugsbutikken på Vibegård.

- Der kommer rigtig mange gode ting ind hver dag. Nogle ting skal dog repareres eller vasket først, men så kommer det ind i butikken bagefter, siger driftsleder i genbrugsbutikken på Vibegård Sonja Christoffersen.