BRK ønsker retningslinjer for de kommunale havne

Bornholms Regionskommune vil udarbejde nye retningslinjer for de kommunale havne. Foreninger og brugere skal bidrage med visioner og ideer.
Der skal udarbejdes retningslinjer for de kommunale havne på Bornholm.

- Det er, så vi er enige om, hvad for en vej vi skal gå, lyder det fra lederen af Veje, Havne og Beredskab i regionskommunen, Palle Kreutzberg Tourell.

Derfor vil kommunen gå i dialog med de forskellige havnes brugere og relevante foreninger.

Ifølge Tourell er der mange ting at drøfte. Eksempelvis hvor man ønsker eller ikke ønsker erhverv, husbåde, saunaer, badefaciliteter og så videre.

Samtidig vil retningslinjerne forebygge misforståelser i forhold til, hvad man må, og hvad man ikke må på de enkelte havne. Eksempelvis skabte det debat, da et skur i sommeren 2018 blev sat op på Gudhjem havn, og kommunen efterfølgende besluttede, at det skulle væk.

- Ligesom for at imødegå at vi ender ud i noget lignende, så lad os da få sat nogle retninger på, hvad vej vi skal, pointerer Tourell.

Der er tale om Allinge havn, Gudhjem havn, Nørresand, Hammerhavn, Hasle havn, Nørrekås Lystbådehavn, Sandvig havn, Svaneke havn og Tejn havn. Derfor afholdes ni forskellige møder.

- Hver sin havn har jo hvert sit præg og interesser. Så vi skal drøfte, hvad man ønsker for den enkelte havn, afslutter Tourell.

Møderne afholdes i februar, og et udkast vil efterfølgende blive præsenteret for Natur og Miljøudvalget.