Kokkefag kræver særlig støbning

Over hele landet har restaurationer svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Mange unge kokke ønsker ikke at arbejde skæve tidspunkter.
Der er godt gang i køkkenet på Christianshøjkroen. Mange borde er fyldte søndag middag. Det er godt for forretningen, men den kunne også godt bruge nogle flere faglærte kokke.

I hele Danmark har restauranter og hoteller svært ved at skaffe de kokke, der er brug for. De bornholmske restaurationer lider også under det problem.

- Vi har et kæmpe hyr med det hver år. Det er blandt andet derfor, vi holder åbent hele året - vi vil gerne holde på vores personale, fortæller Christianshøjkroens medejer Troels Madsen.

Troels Madsen tror, at en grund til den manglende arbejdskraft, er, at mange unge kokke ikke er glad for de skæve arbejdstider og pres.

- Det er pisse svært, for vi skal jo præstere nu. Det kan godt være stressende, og man skal have en særlig støbning for at være - undskyld udtrykket - dum nok til at gå ind i det, siger han.

Ved siden af Christianshøjkroen driver Troels Madsen også Molen i Nexø og Restaurant Det Røde Pakhus i Rønne sammen med makkeren Daniel Kruse. De fortæller, at der løbende bliver holdt samtaler med personalet om, hvordan arbejdsgangen kan blive bedre på restauranterne.

- Hvis ikke vi er glade og tilfredse sammen, kan vi ikke præstere. Så bliver vi nødt til at lukke.