FV19: Konservatives unge kandidat klar

23-årige Joachim Hjorting vil fokusere på friskoler, færger og forsvaret.
- Det er spændende. Nu kommer vi i gang.

Sådan lyder reaktionen fra Det Konservative Folkepartis 23-årige folketingskandidat på Bornholm, Joachim Hjorting, der for første gang stiller op til Folketinget.

Han er dog overrasket over, at valget ikke kommer til at ligge samme dag som EP-valget.

- De fleste havde regnet med samme dag som valget til EP. Nu har Lars Løkke Rasmussen igen snydt os alle sammen. Det er han jo god til, siger Joachim Hjorting med et grin.

Joachim Hjorting kommer ikke selv fra Bornholm, men fra Furesø, men vil komme til at tilbringe meget tid på øen under valgkampen. Og han ved også, hvilke emner han vil fokusere på undervejs.

- Det, jeg kommer til at snakke rigtig meget om, er, at Socialdemokratiet vil sænke støtten til friskoler fra 76 procent til 71 procent. Det kan vi ikke gå med til, for vi vil gerne støtte forældrenes frie valg, siger Joachim Hjorting.

Han forklarer, at det ligger i tråd med den konservative ideologi og "Frihed under ansvar".

- Folk skal bestemme relativt meget over deres eget liv, så længe man ikke gør det negativt for andre, siger han.

Derudover vil Joachim Hjorting også gerne diskutere Bornholmslinjen, forsvaret og den manglende tillid mellem politikere og borgere i Danmark.

- Det er lidt som en elefant i rummet. Alle ved det, men ingen taler om det. Det, jeg kan gøre, er, at italesætte problemet og åbne murene til Christiansborg. I debatterne vil jeg ikke lave mudderkast, men fortælle hvad jeg selv vil, siger Joachim Hjorting.