Pakket container skal skabe job i Mali

Cykler, værktøj og jernplove er nogle af de ting, som i dag er blevet pakket i en container. Den skal inden længe ud på en længere rejse fra Aarsdale til Mali.
Aarsdale Borgerforening og bestyrelsesformanden for organisationen International Kontakt, Anette Sonne, har brugt formiddagen på at pakke en container med en masse forskellige ting, som i slutningen af ugen skal på en længere rejse med start i Københavns Havn og slutdestination i Mali.

I containeren er der blandt andet cykler doneret af Boss Cykler og private bornholmere, værktøj og en cykelanhænger, der er fremstillet af to mænd fra Aarsdale. Desuden er der materialer til at lave flere cykelanhængere. Containerens indhold skal skabe et cykelværksted i en landsby i Mali, hvor unge mænd kan få arbejde.

- Ved at skabe arbejdspladser lokalt, hvor unge mænd kan få arbejde, og hvor de kan få en uddannelse, så bliver man på stedet og udvikler området, siger Anette Sonne.

Lars Legaard er maskiningeniør og en af mændene bag den specielle cykelanhænger:

- Den ser rigtig morsom ud, men udover at den kan bruges som cykelanhænger, så kan man også bruge den som en lille trækvogn, siger Lars Legaard.

Både beboerne i Aarsdale og Mali arbejde for at virkeliggøre FN's 8. verdensmål, som handler om at skabe anstændige jobs og bæredygtig økonomisk vækst.

Det er den femte container, der bliver sendt til Mali med cykler og materialer til at skabe et cykelværksted.