FV19: Skib sejler stemmerne frem

Folketingsvalget bliver også afviklet på Christiansø, hvor man håber at have valget afsluttet til frokost, så stemmerne kan nå til Bornholm.
Valgdagen er ovre os, og det betyder også at beboerne på Christiansø skal sætte krydset. Men deres stemmesedler kan se frem til en sejltur, inden de kan tælles op.

- Om alt går vel, så har vi afsluttet valget omkring frokosttid, så vi kan få sendt stemmerne til Bornholm med Ertholm, så de kan nå ind til Rønne og blive talt op med de andre stemmer, fortæller Jens Peter Koefoed, der er valgstyrerformand på Christiansø.

- Så vi satser på at have alle de stemmeberettigede forbi eller styr på dem omkring frokosttid, og så kan vi afslutte valget, tælle op og sende stemmerne ind, siger han.

På Christiansø er der 60 stemmeberettigede, og Jens Peter Koefoed, der til daglig er administrator på Christiansø, ser frem til at holde styr på det hele ved sit første folketingsvalg som valgstyrerformand.

- Jeg synes, det er spændende og sjovt, men det er også lidt højtideligt. Det er en festdag for demokratiet, vi fejrer vi i dag, lyder det.

Skibet Ertholm, der fragter stemmesedlerne fra Christiansø, er bygget i 1967 og får fine sejlbetingelser på denne sommerlige grundlovsdag.