FV19: Maria Hach er klar til ny valgkamp om to år

Selvom Alternativet er gået tilbage på Bornholm, er kandidat Maria Hach ikke færdig med politik.
Bornholmerne har ikke sat mange krydser ud for Alternativet på stemmesedlerne til folketingsvalget. Partiet får 3,3 procent af stemmerne, hvilket er 1,7 procentpoint mindre end ved valget i 2015.

Alligevel er kandidat for partiet, Maria Hach, tilfreds.

- Overordnet set er jeg meget glad. Vi har ført en god valgkamp, men vi vidste også, at det ville blive svært, siger hun og forklarer:

- Vi er jo to helt nye kandidater på Bornholm den her gang, som ingen erfaring har med politik. Så man kan ikke forvente at få helt vildt gode resultater.

For en uge siden meddelte viceborgmester for Alternativet, Anne Thomas, at hun forlader politik for at blive direktør i CRT. Maria Hach tror dog ikke, at det har været afgørende for valget.

- Det er selvfølgelig svært at sige, men umiddelbart tror jeg ikke det har været afgørende. Vi står stærkt på Bornholm og har over 100 medlemmer på Bornholm, siger Maria Hach.

Selv er hun heller ikke færdig med politik. I stedet er hun klar til endnu en valgkamp om to år - denne gang til kommunalbestyrelsen.

- Mit hovedfokus ud over klimaet ligger inden for social- og sundhedsområdet. Hvis jeg vil lave god sundhed og bedre sociale forhold for bornholmerne skal jeg gå ind i kommunalpolitik, siger hun.