Wermelin: Venstres taktik overrasker ikke

Lea Wermelin mener ikke, kritikken fra Venstre er overraskende. - Den kunne de have skrevet, inden aftalen faldt på plads, siger Lea Wermelin (S).
Venstres Peter Juel-Jensen mener ikke, at den nye regeringsaftale er konkret nok og sidder tilbage med en masse spørgsmål til Socialdemokratiet.

Men det socialdemokratiske folketingsmedlem Lea Wermelin affærdiger kritikken.

- Jeg vil gerne levere svar på Peter Juel-Jensens spørgsmål, men nu ligger der en fælles forståelse, og en aftale, der indeholder det vi har kæmpet for, siger Lea Wermelin.

Hun er i øvrigt godt tilfreds med den aftale, der er indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

- Vi skal være ambitiøse på det grønne og på velfærd og skabe et mindre skævt Danmark. Alt det vi har sloges for er blevet en realitet, siger Lea Wermelin.

Hun lover også, der kommer et svar på spørgsmålet om tilbagetrækning for særligt nedslidte borgere.

- I forhold til pensionen, der har vi tænkt os at levere, men vi er ikke enige med de radikale, og vi skal derfor samarbejde henover midten. Den aftale, vi har lavet, er ikke en færdig liste, siger Lea Wermelin.

Hun henviser desuden til at, der også skal laves en finanslov.

- Den aftale, vi har lavet, er en fælles forståelse. Der skal efterfølgende laves finanslov, og der vil finansiering på flere områder blive lagt frem. Den kan Peter Juel-Jensen ikke forvente ligger klar nu.