Voldtægssag: Anklaget nægter sig skyldig

Den 25-årige mand, der i dag står tiltalt i retten for voldtægt og drabsforsøg, nægter sig skyldig.
Torsdag formiddag startede retssagen, hvor en 25-årig mand fra Eritrea er anklaget for at have begået voldtægt og forsøg på manddrab. Overgrebene han er er anklaget for at have begået, er sket natten til den 30. marts mellem klokken 4:30 og 5:00 på en adresse i Rønne.

Ifølge anklageskriftet bankede den anklagede på en havedør til en 18-årig kvindes bolig i nævnte tidsrum. Den forurettede åbnede døren på klem, hvorved den tiltalte sbubbedde til døren og derved tiltvang sig adgang til kvindens bolig.

For at den unge kvinde ikke skulle skrige op, stak den tiltalte en finger i munden på hende, og holdt hende fast, mens han forsøgte at afklæde den unge kvinde og sig selv samtidigt. Den 25-årige mand er også tiltalt for at have slået den 18-årige flere gange og at have taget halsgreb på hende.

Der blev efterfølgende konstateret punktblødninger ved blandt andet øjne og ører, som tegn på kvælning af offeret.

Ved slag og spark lykkedes det på et tidspunkt den unge kvinde at vriste sig fri, og løbe bort fra gerningsstedet i kvindens hjem.

Ved Stenbanen får den tiltalte løbet hende op. En vagt på et nærliggende bosted ser, hvad der sker, og alarmerer politiet. Vagten oplyser, at han lige har afbrudt en voldtægt på en plæne ved Stenbanen.

Anklageren viste i sin gennemgang af sagen billeder fra både den unge kvindes hjem og arealet ved Stenbanen, hvor det andet overgreb finder sted. Der blev også vist billeder af den tiltalte umiddelbart efter anholdelsen, der fandt sted på hans bopæl kort tid efter forbrydelsen. En politihund fandt frem til ham.

På billederne kunne retten blandt andet konstatere, at den anholdte havde våde mudderpletter på knæene og blod på undertøjet.