Kommentator: Overrasket over Kofods farvel til EU

Politisk kommentator Knud Andersen er overrasket over, at Jeppe Kofod (S) bliver hentet hjem fra EU, men ikke over at han får en ministerpost.
TV 2/Bornholms politiske kommentator, Knud Andersen, er overrasket over, at Jeppe Kofod (S) bliver hentet hjem fra EU for at blive udenrigsminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering.

- Jeg havde troet, at Jeppe skulle blive i EU, for der har han sat fine fingeraftryk. Så det er en overraskelse - ikke at han bliver minister, men at han bliver hentet hjem fra EU, siger Knud Andersen.

Til gengæld er han ikke overrasket over Lea Wermelins nye stilling som miljøminister.

- Lea har gjort sig godt bemærket, som formand for et af folketingets udvalg, så det var måske ikke så overraskende, siger Knud Andersen.

Men selvom der nu kommer til at være to ministre med bornholmske rødder i Folketinget, så er det ikke sikkert, at det får den store betydning for øen.

- Når du kommer ind og sidder som minister, så er du jo Danmarks minister og i mindre grad Bornholms. Men det er jo altid godt at have folk siddende. Hvis Lea skal opnå bred respekt som minister, er hun nødt til at være hele Danmarks minister, siger Knud Andersen.

Der har også været spekuleret i, om borgmester Winni Grosbøll (S) ville blive minister, men heller ikke her er Knud Andersen overrasket.

- I en folketingsgruppe er der jo altid et ønske om at ministre vælges inden for gruppen - især når der er tale om den store socialdemokratiske gruppe. Det skaber aldrig tilfredshed, når en statsminister går uden for gruppen for at finde ministre, siger Knud Andersen.