Kritik af NaturBornholms salg af sten

Det er faldet en geolog for brystet, at NaturBornholm sælger sten og krystaller, der skulle have magiske energier. Det er ifølge geologen noget vrøvl
NaturBornholm er generelt meget vellidt - også blandt gæster med en naturvidenskablig baggrund. En geolog er dog lidt skuffet her efter hans seneste besøg i NaturBornholms butik:

-Jeg blev lidt ærgerlig over at se, at der er nogle skilte, der fortæller om hvordan krystallerne har healende kræfter eller kan kanalisere stjernernes energi osv. Det synes jeg jo er lidt ærgeligt, når man har noget meget videnskabligt, at man så udvander det på den måde, siger geolog Morten Jølnes.

NaturBornholms direktør Peter Haase har selv en naturvidenskablig baggrund som biolog, og han kan på sin vis godt forstå kritikken.

-Selvfølgelig kan de sten ikke noget som helst, siger Peter Haase.

Tilbage står dog, at stenene og krystallerne faktisk er populære vare i butikken:

-En af de kvartssten; der står jo, at den er meget god, når man skal koncentrere sig og til lektielæsning. Og det er en af dem, der er den største salgssucces, når lejrskolerne kommer. Det har jeg ikke ondt af, det synes jeg egentlig er meget sjovt. Og jeg tror ikke på, at eleverne går herfra og tror, at de nu bliver meget klogere, fordi de har købt sådan en sten, siger Peter Haase.

NaturBornholm har ingen planer om at fjerne stenene og krystallerne fra butikken.