Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:50Nyhedskavalkade (G)
  • 00:2019.30Nyheder (G)
  • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
  • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
  • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Campus Bornholm går efter pris i 2020

Trods en nominering til Dansk Ungdoms Fællesråd's pris som "Årets Ungdomskommune 2019", blev det ikke Campus Bornholm der løb med sejren.
Det var nemlig Skanderborg kommune der løb med topplaceringen, da prisen blev uddelt i går.

Det har dog ikke slået eleverne på Campus Bornholm ud, som nu går efter at vinde prisen i 2020.

17-årige Nicoline Fritzen, der går i 2.g på STX og er næstformand for Campus Fællesråd, som fungerer som et samlet elevråd for samtlige uddannelser på Campus Bornholm, siger:

- Det er superflot, at vi blev nomineret som en af ni kommuner i år. Men når prisen skal uddeles næste år, bliver det rigtig, rigtig svært at komme uden om Bornholm. I år har dommerkomitéen nemlig ikke taget med i betragtning, at alle uddannelser på øen er flyttet sammen i campusbygningen, og det er virkelig noget, som vil få stor betydning for ungdomslivet på Bornholm.

Hun peger på, at øens unge har fået langt bedre muligheder for at etablere fællesskaber på tværs af uddannelsesretninger i kraft af, at de nu alle har deres daglige gang i campusbygningen i Rønne og fortæller:

- Der vil selvfølgelig altid være forskelligheder, men vi oplever allerede, at integration mellem de forskellige uddannelsesretninger er meget stærkere. Vi mødes i kantinen, og vi har en række sociale arrangementer, hvor alle kan være med - uanset om man er STX’er, HTX’er eller EUD’er.

Det nye uddannelsesfællesskab har ikke kun social værdi. Det har også betydning, når øens unge skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de vil gå på, mener hun.

- Der har været en tendens til, at mange har valgt STX for at kunne blive sammen med deres venner fra folkeskolen. Nu kan vi vælge mere frit, fordi vi alle går det samme sted, og det mindsker jo risikoen for, at man ender på den forkerte uddannelse, siger Nicoline Fritzen.

Nicoline Fritzen mener endvidere, at byggeriet af 30 nye ungdomsboliger i Rønne vil tale kraftigt til Bornholms fordel, når ’Årets Ungdomskommune 2020’ skal kåres.


Fra: Til: Vis:

1 søgeresultater: 1 nyhedsartikler.